Plaatsing

Plaatsing

Plaatsing op vloerverwarming

Samengestelde houten vloeren zijn beter geschikt dan massieve vloeren gezien deze stabieler zijn. Immers, de opbouw ervan bestaat uit twee of meerdere lagen. Toch moet men bepaalde regels in acht nemen bij het plaatsen van parket op vloerverwarming en dit doet men beter niet zelf maar wij adviseren in dit geval de werken te laten uitvoeren door een professionele parketplaatser.

De verwarmingssystemen die in aanmerking komen om te combineren met parket zijn

  • het Nat systeem (de verwarmingsbuizen liggen in de deklaag en de laag boven de verwarmingsleidingen dient minimaal 5 cm te zijn) alsook
  • het Droog systeem (systeem met warmtegeleidingsplaten).

De electrische vloerverwarming is echter niet geschikt daar de temperatuurverschillen voor warmteschokken zorgen, wat problemen kan geven. Zorg altijd voor een watertemperatuur die zo constant mogelijk gehouden wordt. Een minimaal verschil tussen dag en nachttemperatuur dus of eigenlijk houd u dit beter constant.

Houd altijd in de gaten dat bij om het even welk systeem, de maximale watertemperatuur beperkt wordt tot 38°C.

Let er evenzeer op dat de massavochtgehalte bij een cementgebonden dekvloer onder de 1.8% ligt. Bij een anhydrietgebonden dekvloer mag dit maximaal 0,3% zijn.

Gouden regel is de vloerverwarming nooit te warm te zetten, dag en nacht te laten draaien op gelijke temperatuur (warmteschokken voorkomen).

De relatieve luchtvochtigheid dient in de kamer tussen de 45 en 60% te blijven. Ook dit is zeer belangrijk.

Het parket dient bij vloerverwarming met de correcte lijm volledig verlijmd te zijn. Controleert u dus, alvorens u plaatst, of de lijm al dan niet geschikt is voor vloerverwarming!

Na de plaatsing:

Opwarmingsprotocol voor alle systemen. Hierbij moet u/de plaatser een document invullen en bewaren, met de details hoe het protocol van opstart verlopen is. De producent van het gebruikte vloerverwarming systeem moet het gepaste systeem geven voor opstart protocol dat stipt dient gevolgd te worden. Bij het afzetten van de vloerverwarming moet het omgekeerde protocol gevolgd worden.

Houdt u ook hier altijd rekening met de algemene plaatsings voorschriften en conditioneringsvoorschriften.

Een veel voorkomende fout is dat na het plaatsen het parket afgedekt wordt met materialen die niet lucht-en warmtedoorlatend zijn, ter bescherming voor vb verfwerken. Dit kan voor problemen zorgen. Zorg dat u dit zeker vermijdt.

Vloerkoeling gaat niet goed samen met parket. Wees er dus zeker van dat de temperatuur van het water dat door de buizen stroomt nooit onder de 18°C ligt.

Legt u geen karpetten op parket met vloerverwarming!

Plaatsing en nazorg

U heeft gekozen voor een Helcofloors™ parket, een kwaliteitsparket dus. Vergewis er u van, alvorens de zaken te plaatsen, dat het over de juiste kleur, selectie, afmetingen en structuur gaat en dat alles aan uw verwachtingen voldoet.

De plaatsing voorafgaand:

Opslag op de werf en conditionering

De kamer/ruimte moet perfect droog en gesloten zijn, bij een kamertemperatuur tussen 18 en 20°C. De relatieve luchtvochtigheid moet constant gehouden worden tussen 40 en 65°%.

De ondergrond moet minder dan 2.5% vocht bevatten, daar moet de plaatser zich van vergewissen. Niet enkel de oppervlakte maar doorgeen de ganse ondergrond. De ondergrond moet net zijn, ontvet, droog en in perfecte toestand en ontdaan van alle vuilrestjes/stof.

Het parket moet horizontaal opgeslagen worden in het betrokken lokaal waar het zal geplaatst worden, bij een kamertemperatuur tussen 18 en 20°C. De relatieve luchtvochtigheid moet constant gehouden worden tussen 40 en 65%. Laat het materiaal in de originele verpakking gedurende minimaal 48 uren vooraleer aan te vangen met het plaatsen. De pakken worden slechts geopend op het moment van plaatsing.

De plaatsing moet gebeuren op een harde ondergrond die rigide is en aan druk en beweging kan weerstaan. Reinig de ondergrond zeer grondig om alle stofjes en resten te verwijderen en controleer de perfecte effenheid. Zo nodig moet de ondergrond hersteld/vereffend worden alvorens het parket te plaatsen.

Indien u plaatst op vloerverwarming, leest u desgevallend “plaatsing op vloerverwarming”.


Onderhoud

Onderhoud van uw parket

Parket onderhouden is vaak eenvoudiger dan je denkt. Let op enkele eenvoudige regels:

- Nooit met zuiver water reinigen

- Gebruik onmiddellijk na de installatie de juiste onderhoudsprodukten. Vaak is dit eenvoudigweg het juiste produkt toevoegen aan het dweilwater. Zeker een licht vochtige doek gebruiken iplv in overvloedig water gedrenkt; goed uitwringen voor gebruik is dus de boodschap! Er mag geen water tussen/onder de vloeren geraken!

Hieronder kan u de corresponderende methoden per collectie vinden om uw Helcofloors parketvloer te onderhouden.

A)    Venice:

a.    Natuurolie/impregneerolie: Na plaatsing mogen deze nog een beetje onderhoudsolie van Woca krijgen. Voor dagelijks onderhoud kunt u de Woca zeep gebruiken. UITGEZONDERD de “Pure Rustic” (AC0152), die moet omdat hij onzichtbaar is, na plaatsing een behandeling met Woca Neutral Oil care krijgen. Voor het dagdagelijks onderhoud hiervan raden wij het gebruik van de Woca zeep aan maar het is goed om af te wisselen tussen de gewone natuur zeep en de witte zeep om het parket zo kleurloos mogelijk te houden.

b.    UV olie en vernissen: we raden aan deze te onderhouden zoals een geverniste vloer of zie “onderhoud geverniste parket”.

c.    Voor de Effetto Grezzo, (AC0018) welke een watergedragen UV super matte vernis is, geldt onderhoud zoals omschreven bij “onderhoud super mat geverniste parket”.

B)    Napoli: Dit is een Rubio Monocoat afwerking. Alle onderhoud en herstel zoals bij www.rubiomonocoat.be

C)    Toscana: dit is een vernis, te onderhouden cf “onderhoud geverniste parket”

D)    Milano: dit is een Rubio Monocoat afwerking en dus te onderhouden cf. www.rubiomonocoat.be

E) Rainbow: zie "onderhoud geverniste parket" met OH49+OH41 Zijdemat+OH45

E)    Versailles: dit is een super high gloss, dubbel aangebrachte vernis, te onderhouden zoals “onderhoud geverniste parket”.

Garantie

Garantie

Wij hanteren de garantievoorwaarden van de fabrikant. Voor u het product dus gebruikt dient u deze door te nemen en zouden er terechte gebreken zijn die onder de garantie vallen zullen wij deze of vervangen door een gelijkwaardig product of repareren/aanpassen, hierbij niet includerende de verzendkosten van consument naar onze depot. Neemt u echter gerust contact met ons op voor alle vragen/klachten.

Gebeurlijke zichtbare gebreken dient u te melden binnen de week na aankoopdatum (factuur) en legt u vooral geen producten die niet naar uw wens/verwachtingen zijn want dan vervalt de garantie. Neemt u bij twijfel contact op met Helcofloors™.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x